با تاریخچه ی موچی آشنا شوید.
تاریخچه ای کوتاه از موچی ژاپنی
موچی ، یک کیک برنجی ست ، که از کوبیدن ، پختن و خمیر کردن یک نوع برنج دانه کوتاه به نام موچی گومه به دست می آید ؛برنج چسبناک، برنج شیرین و برنج مرواریدی از دیگر نام های این برنج ژاپنی هستند.
اینکه موچی اصالتا به کجا تعلق دارد، نامشخص است و گفته می شود که از چین به ژاپن آورده شده و روند درست کردن آن مشابه بسیاری از کیک های برنجی قدیمی چینی ست. به هر صورت ، این شیرینی در دوره ی هی آن (۷۹۴ تا ۱۱۸۵ میلادی) به عنوان شیرینی سال نوی ژاپنی ها جای خود را میان مردم باز کرد ، و در قرن دهم ، از انواع متفاوتی از موچی به عنوان پیشکشی برای خدایان در مراسم های مذهبی شینتو استفاده می شد. مردم ژاپن این غذا را مقدس و نماد خوش شانسی می دانند. برای زمانی طولانی، موچی غذای درباریان و طبقه ی ثروتمند ژاپن بوده. یک موچی به اندازه ی قوطی کبریت به اندازه ی یک کاسه برنج انرژی دارد! همین امر این شیرینی را بین سامورایی ها نیز محبوب کرده بود ، زیرا اندازه ی کوچک و مقوی بودن آن ، باعث میشد در هنگام جنگ برایشان غذایی مناسب باشد. صدای برنج کوبیدن یک سامورایی در دوران گذشته به مردم خبر میداد که جنگجوی ژاپنی عازم جنگ ست.
تئوری های مختلفی وجود دارد که نام موچی از کجا آمده. یکی از آنها ادعا دارد موچی از فعل موتسو می آید که به معنای گرفتن یا داشتن (TO HAVE OR TO HOLD) می باشد و به این اشاره دارد که موچی غذایی ست که از سمت خدایان به انسان داده شده.
روند تهیه موچی
برای تهیه موچی برنج باید یک شب در آب خیس بخورد، سپس در بخارپز پخته می شود. قسمت سخت کار کوبیدن و له کردن این برنج است. برنج پخته شده در یک هاون بزرگ قرار میگیرد و با دسته ی هاون سنگین چوبی کوبیده می شود تا حباب های هوا وارد برنج شوند و بافت برنج سبک و کشدار شود. اما این فرایند تنها از عهده ی یک نفر برنمی آید زیرا برنج بعد مدتی چسبناک شده و به دسته هاون می چسبد. برای جلوگیری از این امر برنج در حال کوبیده شدن باید مرتب بین ضربات سریع هاون خیس شود تا رطوبت خود را حفظ کند و چسبناک نشود، در نتیجه یک فرد وظیفه دارد که در فاصله کوتاه بین دو فرود دسته هاون ، با دست روی خمیر را مرطوب کند. کاملا بدیهی است که این روند ، تهیه ی خمیر موچی را به امری خطرناک و دیدنی تبدیل می کند. یکی از معروف ترین موچی فروشی های ژاپن هنوز به این روش سنتی خمیر خود را تهیه می کند . ظرافت و دقت موچی پز های آن بازدید کنندگان و خریداران زیادی را به مغازه کوچک صاحبینش آورده.در ویدیوی زیر می توانید خودتان این روش سنتی جالب را مشاهده کنید.
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=tmSrULDVRPc
امروزه خمیر موچی اغلب به کمک دستگاه تولید می شود ،یا در ساخت آن از آرد موچی گومه استفاده می کنند.
یک خمیر موچی و هزاران سودا
همانطور که گفتیم موچی قدمتی باستانی دارد و در بسیاری از غذاها و دسرهای ژاپنی استفاده می شود.در ژاپن صدها نوع از شیرینی موچی وجود دارد،مثل واگاشی( خمیر موچی گرد شده که در مغز آن خمیر لوبیای قرمز وجود دارد) ، موچی گاشی( که قبل از پخته شدن شکلش می دهند) ، دایفوکو، دانگو ، وارابی موچی ،مافل... .
انواع مدرن موچی ، مثل موچی های پیج ما یا موچی حاوی بستنی خیلی ساده به عنوان موچی ، که دسته بندی بزرگتر است ، خطاب می شوند.
از غذاهایی که حاوی خمیر موچی هستند می توان از سوپ محبوب اوشی روکو یا اوزن زای نام برد. تکه های خمیر موچی در این سوپ لوبیا غوطه ور هستند. گفتنی است که موچی هایی که در سوپ داغ هستند حتما باید از خمیری درست شوند که به روش دستگاهی یا سنتی تولید شده، چون خمیری که با آرد برنج تهیه شود در سوپ تکه تکه می شود و وا می رود.
نوشته شده توسط : موچی لند
دیدگاه خود را بنویسید